Fullt på BB

Läste en artikel i GT om ett par som tvingades att stanna på en motorväg eftersom de inte hann till BB. Paret åkte till Näl i Trollhättan men blev hemskickade igen och när det var dags tog de återigen kontakt med Näl men de fick beskedet att de antingen skulle åka till Mölndal eller till Skövde eftersom det var fullt på Näl.

Paret valde att åka till Mölndal men de hann inte dit och kvinnan tvingades att föda sin dotter på en motorväg. Förlossningen gick bra men kunde lika gärna ha slutat illa men paret hade tur att allt gick bra.

Visst det kan bli fullt men samtidigt har ingen BB rätt att neka folk att komma in och föda sitt barn. Barnets far ställer frågan ”Om det händer igen och det inte slutar lyckligt. Vem tar ansvaret?.

Ytterliggare frågor som finns med i artikeln är följande frågor ”Vad hade då hänt om hon inte hade börjat andas?” och ”Eller om navelsträngen hade varit virad runt halsen”.

Hade Näl tagit på sig ansvaret om det hade slutat olyckligt? Svaret är troligtvis nej men det kan endast Näl svarat på. Borde inte kvinnan ha fött barnet på Näl istället? Vad ska Näl göra för att samma sak inte ska hända igen? Hade kvinnans förlossning slutat olyckligt hade det varit Näls fel i och med att de skickade kvinnan vidare.

Webbadressen till artikeln:
http://www.expressen.se/gt/lexgt/fullt-pa-bb—fick-foda-barn-pa-motorvagen/

Category: Okategoriserade
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.